2016. október 23., vasárnap

Fokhagyma krémleves és Sonkás-póréhagymás sült palacsinta

Egy viszonylag egyszerű ebéd...

A krémlevesek nálunk nagyon népszerűek. Ez is isteni finomra sikerült! :)

Tökéletes második fogásnak bizonyult ez a töltött palacsinta:

A palacsintához: 20 dkg liszt, csipet só, 2 tojás, 3.5 dl tej, 1 ek olaj, 1-1.5 dl szódavíz
A töltelékhez: 30 dkg szeletelt főtt sonka, 15 dkg póréhagyma
A besamelhez: 2 ek vaj, 2 ek liszt, 4 dl tej, só, bors, szerecsendió
A tetejére: 10 dkg reszelt füstölt sajt
A lisztet és a sót összekeverjük. A tojásokat villával kissé felverjük, a tejhez adjuk, majd összedolgozzuk a lisztes keverékkel, végül beleöntünk 1 ek olajat. Szódavízzel addig hígítjuk, míg sűrű - tejszínszerű - állaga lesz. Palacsintákat sütünk belőle. A palacsintákat megtöltjük vékony csíkokra vágott sonkával és felkarikázott póréhagymával, sózzuk, borsozzuk, feltekerjük. Kerámiatálba egymás mellé fektetjük. Leöntjük a besamel-el, reszelt sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.


És bónuszként hadd mutassam meg megint  Cicát, aki rendületlen hűséggel és örömmel várt minket a tanyán :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése