2024. október 12., szombat

Salisbury steak

 Nem tudok steaket sütni, ez nagy szívfájdalmam! Millió és egy receptet, trükköt, előírást kipróbáltam, de soha-soha nem lett olyan igazi finom, porhanyós steaket sütnöm.

Ennek az ételnek meg steak a neve, de igazából nem az...

De finom! 😍

Kicsit túlméreteztem az adagot... Persze, ha jönnének a fiókák, ez nem jelentene gondot. Na mindegy, elfogy, ebben biztos vagyok!



Hozzávalók: 1 kg sovány darált marhahús, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd áttört fokhagyma, 1/3 csésze pankó morzsa (vagy zsemlemorzsa), 1 nagy tojás, 1,5 tk Worcestershire szósz, 2 tk majonéz, 1 tk só, bors, 1,5 tk olasz fűszer, 1 ek ketchup, 1,5 tk tej, 2 tk dijoni mustár, 1 ek olívaolaj a pirításhoz
A mártáshoz: 1 kis fej hagyma apróra vágva, 1 ek vaj, 2 gerezd fokhagyma, 8 dkg barna csiperke szeleteekre vágva, 2 ek liszt, 1,5 csésze marhahúsleves + 1/2 csésze víz, 1/2 tk Worcestershire szósz, 1/2 tk dijoni mustár, 2 tk ketchup, 1/4 tk só, bors


A húspogácsa össes hozzávalóját alaposan összedolgozzuk, 4 pogácsát formálunk belőle. Az olajat forróra hevítjük, a pogácsák mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Félretesszük. Ugyanabba a serpenyőbe, amiben a húst sült, hagymát szórunk, puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a vajat, majd a gombát és pirulásig sütjük. Keverjük össze a vizet a húslevest, a lisztet, Worcestershire szószt, mustárt, ketchup-ot, sót és borsot. A gombához öntjük, és addig főzzük, amíg besűűrűsödik. Visszatesszük a húspogácsákat, átforgatjuk, hogy a szósz mindenhol bevonja. Átmelegítjük. Krumplipürével tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése