Bár ma egyik fióka sem repült befelé, azért ebédelni "illik" 😏
A perzsák felé vettem az irányt. Egy ideje már készülök r, azt hiszem Dzsudit barátnőmnél láttam, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Szóval, nekiálltam. Most meg sajnálom, hogy a fiam nincs itt, ő biztosan nagyon szeretné!
A rizst szokásos módon megfőzzük. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a darált húst. fehéredésig pirítjuk. Ekkor fűszerezzük a kurkumával, fahéjjal, római köménnyel, sóval, borssal. Alaposan összekeverjük és fedő alatt pároljuk. Ha elkészült, beleforgatjuk a főtt rizst és az apróra vágott zöldfűszereket.
A paprikák tetejét levágjuk, kicsumázzuk, belsejüket megsózzuk. Megtöltjük a raguval.
1 kisebb üveg Passata-t összekeverünk 1 citrom levével és kevés vízzel (épp annyival, amivel kiöblítjük az üveget). Tűzálló tál aljába öntjük a szószt, ráültetjük a paprikákat. Mindre visszatesszük a tetejét, majd fóliával gondosan lefedjük az edényt. 200°C-os sütőbe toljuk kb. 40 percre. Levesszük a fóliát és még 10-15 percig visszatoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése