A húsvét azért ugye elképzelhetetlen tojáslikőr nélkül?💓
Szeretem a húsvét reggeli kávéba, finom süteményekbe és persze csak úgy önmagában, koccintani is.Ez egy olyan recept, ami azonnal is fogyasztható. De az a 2 hét húsvétig nem ártmajd neki 😌
Hozzávalók: 10 tojássárgája, 400 g cukor, 1 liter teljes tej, 200 ml tejszín, 1 vaníliarúd, 300 ml 60%-os Vodka
A tejet és a tejszínt összekeverjük és a felhasított vaníliarúddal alacsony lángon, lassan felforraljuk.
Közben a tojássárgájákat a cukorral addig verjük, amíg a cukor teljesen elolvad benne. Apránként felöntjük a kissé visszahűlt tejjel, amiből kivettük a vaníliarudat.
Visszatesszük a tűzre, folyamatos keverés mellett 80°C-ig melegítjük. Fontos a hőfok! Ha tovább melegítjük, akkor összeugrik az egész.
Szóval, amikor elérte a megfelelő hőfokot, levesszük a tűzről, megint hagyjuk visszahűlni, majd elkeverjük a Vodkával. Üvegekbe töltjük, de itt is javaslom, hogy szűrjétek és úgy töltsétek üvegekbe, hogy sima, selymes likőrt kapjatok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése