5 kiló medvehagym nem játék! 😆
Ha esetleg medvehagyma-mérgezésem lesz, senki ne csodálkozzon ..
Hozzávalók: 50dkg liszt, 25dkg vaj, 1dl tejföl, 1n. cs medvehagyma, 2db tojássárgája, 1dl tej, 1ek cukor, 1csap ek só, 5dkg élesztő, 10dkg reszelt sajt, 1db tojás a tetejére
Itt a tepsiben tojással lekeve, vár a szoláriumra.
Az
élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk,
összemorzsoljuk a vajjal, aztán hozzáöntjük a felfutott élesztót,
majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a tejfölt, végül a sót. A
tésztát kézzel vagy robotgéppel jól kidolgozzuk. Kifejezetten puha tésztát kell
kapnunk. Letakarva fél órát langyos helyen pihentetjük. Közben a jól megmosott
és lecsöpögtetett medvehagyma leveleket apróra vágjuk. A tésztát a pihentetés
után kinyújtjuk, rászórjuk az összevágott medvehagyma felét, és
rászórjuk a reszelt sajt felét is.
Felcsavarjuk, mint a bejglit vagy a rétest, ismét letakarjuk, és 15 percet
langyos helyen pihentetjük.
Ezután
ismét kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagyma levéllel és a maradék sajttal. Megint
felcsavarjuk, 15 percet pihentetjük. Végül még egyszer kb. ujjnyi vastagra
kinyújtjuk, éles késsel berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a
pogácsákat. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,
tetejüket megkenjük a tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30
perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése