Volt olyan időszak, amikor nagyon gyakran sütöttem ilyesmit. Akkoriban söpört a gasztrobloggerek között, aztán elcsitult.
Azonban valamelyik nap megláttam valakinél és azonnal kedvet kaptam, hogy újra nekiálljak. Nem is értem miért nem sütöm gyakrabban...😉
A tésztához: 5 dl tej, 1 ek cukor, 5 dkg élesztő, 80 dkg liszt, 1 ek só, 2 dl étolaj
A töltelékhez: 2 gerezd fokhagyma, 1n poh tejföl, 30 dkg sonka, 10 dkg bacon, 2 db
lila hagyma, 2 db kukoricakonzerv, 30 dkg reszelt sajt
A tetejére: 2 ek tejföl, 1 db tojássárgája, szezámmag
1 dl cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban
összekeverjük a liszttel, a sóval és az olajjal. Hozzáadjuk a maradék langyos tejet, és
bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen egy óra alatt a duplájára
kelesztjük. Megfelezzük a tésztát, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott
fokhagyma és tejföl keverékével, majd rászórjuk a felaprított sonkát és bacont, a
finomra vágott hagymát, a lecsepegtetett kukoricát és a reszelt sajtot.
Ezután feltekerjük, megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, megszórjuk
szezámmaggal, majd háromszögeket vágunk belőle. Ezután 180 fokra előmelegített
sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése