2023. február 4., szombat

Diós szivarka vagy Szalon kifli

 Kedves ismerősöm Anna juttatta eszembe tegnap ezt a süteményt. Könnyű, omlós, nagyon diós.

Az enyémek nem túl szépek, de az élvezeti értékükből semmit nem von le! :) Akkor kezdjetek vele, ha van türelmetek, mert bár nem bonyolult, de azért lehet vele pepecselni!😛 Anna receptjét használtam és teszem közkinccsé


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 4 tojás, 4 ek tejföl, 2 ek cukor, pici só

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, cukrot és a tejfölt és puha tésztát gyúrunk belőle! 8 cipóba osztjuk, mindet kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és feltekerjük, mint a bejglit. 4-be vagy 6-ba vágunk, minden kis rudat, a cipókat felállítjuk élükre, és úgy nyújtjuk ki, megkenjük a következő töltelékkel: a tojások fehérjét kemény habbá verjük, 20 dkg porcukor és 20 dkg darált diót keverünk bele, valamint reszelt citromhéjat. Hosszúkásakra nyújtjuk a cipókat és hosszában is tekerjük föl, lazán, hogy maradjon hely a tölteléknek, mert nőni fog sütés közben. Különben kirepednek. Forró sütőben, addig sütjük, míg rózsaszínesedni kezd, az alja pedig barnul. Azon forrón vaníliás porcukorba hempergetjük, óvatosan, mert annyira könnyűek, hogy eltörnek!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése