Kisfiam ma látogatott haza anyák napjára. Idén is megkaptam a csudiszép cserepes sárga rózsámat. Szerintem már elvárom, hogy kapjam...💕
Spárga krémleves volt ebédre, utána egy speciális török étel a kofta, hozzá készített laposkenyérrel és kétféle mártással. Hát, most nem indulunk futni 😅
A lepénykenyérke fázisairól készítettem több fotót, án végül a szószos tálalásról elfelejtettem...
Az igazi kofta bárányhúsból készül, amit legkönnyebben a Népszínház utcában lévő Trója török élelmiszerboltban lehet beszerezni.
4-5 gerezd átpréselt fokhagymát megdinszteltem 2 ek olívaolajon, ráborítottam 1 doboz (400 g) darabolt paradicsomot. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ízesítettem, jól összefőztem.
A darált húshoz adtam 4 szelet beáztatott, kinyomkorott szelet kenyeret, 1 kisebb fej, apróra vágott vöröshagymát, 4 gerezd fokhagymát, 2 db tojást, sót, őrölt római köményt, pirospaprikát, 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet és borsot. Hagytam állni kb. 30 percet.
Sütőlapot megkentem olajjal, és olajos kézzel gombócokat - nem, inkább rudacskákat - formáltam a húsból és megsütöttem, közben forgattam.
Tálra halmoztam a kisült kenyérszeleteleket és a koftát. Tetejét megszórtam még petrezselyemmel. A kétféle szósszal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése