Sokféle mákos süti kering a neten, de higgyétek el, ez a legfinomabb! (Oké, nem kóstoltam mindet :D )
Először a tölteléket kell elkészteni:
3 dl tejet felforralunk 20 dkg cukorral, majd hozzáadunk 5 dkg búzadarát és 25 dkg darált mákot. Összefőzzük, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, belekeverjük 1 reszelt citrom héját, 3 lereszelt almát és 2 tojás habbá vert fehérjét.
A tésztához 40 dkg lisztet összekeverünk 1/2 cs sütőporral, 10 dkg cukorral, lemorzsoljuk 20 dkg vajjal. Tésztává gyúrjuk 1 tojással és kevés tejföllel. Kettévesszük, egyik felét tepsibe nyújtjuk, megkenjük lekvárral (nálam baracklekvár). Rásimítjuk a tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. Megszurkáljuk, lekenjük 1 felvert tojással és 175 fokos légkeveréses sütőben aranyszínűre sütjük.
Kihűlés után kockákra vágjuk, porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése