2019. november 2., szombat

Kókuszkrémes csoda

És tényleg csoda! Persze, csak azoknak, akik a szeretik a kókuszt! :) Csokis piskótán egy selymes kókuszkrém, befedve egy sárga piskótával, majd porcukorral beszórva...
Mmmmmmmmmmmm :)


A tésztához: 7 tojás, 14 ek cukor, 14 ek hideg víz, 14 ek liszt, 1/2 cs sütőpor, 2 ek kakaópor
A krémhez: 450 ml tej, 4 ek búzadara, 200 g vukor, 200 g vaj, 200 g kókuszreszelék, 2 cs vaníliás cukor, rum, vagy rumaroma 40 ml tejjel elkeverve


A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. Hozzáadjuk apránként a cukrot és a vizet is kanalanként. A tojások sárgáját kicsit felverjük, elkeverjük a sütőporral vegyített liszttel és ezt is a habhoz adjuk. A tésztát kettévesszük, egyik felébe keverjük a kakaót. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük meg a kétféle piskótát 170 fokos sütőben.
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a grízt, a cukrot és a vajat és folyamatosan kevergetve krémmé főzzük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a kókuszt és a vaníliát. Kihűtjük, majd jól kihabosítjuk. A kakaós piskótát megkenjük rummal, vagy rumos tejjel, rásimízjuk a krémet, majd a fehét psikórár. Jól lehűtjük, utána porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése