2018. június 3., vasárnap

Meggyes márványos lepény

Talán már leírtam, a kedvenc gyümölcsöm a meggy. Mindenféle gyümölcsöt szeretek, de a meggy tényleg viszi a pálmát! :) Most kezd érni a tanyán. Volt két gyönyörű és nagyon finom meggyet termő fám is, de elpusztultak. Tavaly ültettem helyettük újakat, de ők még nagyon kicsinyek. Hát, ma reggel egy kis fonott edénykével a kezemben elindultam a faluban meggyet "lopni". Konkrétan ez nem lopás, mert azokról a fákról, ami az utcán van, lehet szedni, ám én mégsem szeretek visszaélni a falubeliek jóindulatából. Így két utcát is végig mentem és több fáról töltöttem meg a kosárkámat. :) Van nekem egy ezerével meggyes pite receptem, ám most Limaránál láttam egy gyönyörű márványos meggyes piskótát, így gondoltam, kipróbálom.
Idáig még soha egyetlen meggyes sütemény nem ízlett annyira, mint az, amelyikről írtam, hogy már régóta meg van. Ám ez, felveszi a versenyt :)



1 megjegyzés:

  1. Annyira jáo a nyár, végig lehet enni frissen az összes gyümölcsöt. A süteményed nagyon gusztusos. A fanyarkás meggy ize a számban van, pedig nagyon régen ettem friss meggyet.

    VálaszTörlés