2018. június 16., szombat

Ribizlis kocka

Évek óta szerelmes vagyok ebbe a süteménybe, de most először próbálkoztam meg vele. Mohakonyha receptje, de nem mutatom meg az eredetijét, mert akkor nagyon szégyellem magam! Én egyszerűen nem tudok szépen szeletelni! Nem tudom mi a titka, mert mindent betartok, ami az előírás. Mégsem sikerül semmit szépen szeletelni. Szóval Adrienn receptjét idemásolom és próbáljátok beérni az én fotóimmal! :)))) A tányérkámra külön felhívom a figyelmeteket, a Kis herceget Sila barátnőm festette és igen nagy becsben van nálam!


A tésztához: 6 tojás, 6 ek víz, 6 evk olaj, 2 kk sütőpor, 24 dkg liszt, 24 dkg cukor
A krémhez: 6 dl tej, 10 dkg búzadara, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, fél rúd vanília kikapart belseje, 60 dkg leszemezett ribizli
A mázhoz: 20 dkg porcukor, 6-8 ek citromlé
A díszítés: 10-15 dkg leszemezett ribizli 


A búzadarát megfőzöm a tejben, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és 5 dkg porcukorral együtt. Hideg vízbe állítva, időnként megkeverve, hűlni hagyom. A sütőt bekapcsolom 180 fokra, a keretes tepsibe sütőpapírt teszek. A tészta hozzávalóit elfelezem, két lapot sütök külön-külön. 3 egész tojást 12 dkg cukorral a robotgéppel nagyon habosra keverek, belecsurgatom a 3 evőkanál vizet és a 3 evőkanál olajat is. A 12 dkg lisztet ( benne 1 kk. sütőpor ) kézi habverővel óvatosan hozzávegyítem. A tepsibe simítom és kb. 10-12 perc alatt megsütöm. Kicsúsztatom a sütőpapírral együtt, hűlni hagyom. A tepsit elmosom, és a másik lapot is megsütöm benne, de az alá már nem kell papír.
A vajat habosra keverem a maradék 15 dkg porcukorral és kanalanként hozzáadom a kihűlt tejbegrízt is. A ribizlit egy lapáttal nagyon óvatosan forgatom bele. A krémet az alsó lapra simítom, ráfordítom a másik lapot, lenyomkodom kissé és lehúzom róla a sütőpapírt.
A mázhoz simára keverem a porcukrot a citromlével és rákenem a lapra. Kirakom a ribizliszemekkel és hűtőbe teszem legalább 2 órára. Vízbe mártott késsel vágom kockákra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése