2018. február 10., szombat

Karfiol krémleves tejszínesen és Bounty tejberizs

Ma gyors jövök-megyek akcióban voltunk a tanyán. Bíztam benne, hogy Cica előkerül. Hát, nem mutatta meg magát :( Gondolom a csajozás most fontosabb... A szomszédban, ahol etetik, amikor nem vagyunk ott, mondták, hogy egy egész hétig nem jött. Ma reggel megjelent, de viszonylag gyorsan le is lépett. Szóval, ha szerelmes egy kandúr, akkor minden más le van ejtve! :)))
Sok időm nem volt ebédet összedobni.
Nagyon finom tejszínes karfiol krémleves készült fokhagymás krutonokkal, utána meg Györgyusz barátnőm konyhájához nyúltam egy finom Bounty tejberizsért. :)

 Egy kisebb fej karfiolt apró rózsáira szedtem. 5 dkg vajon kb. 3-4 percig pároltam egy fej kockákra vágott hagymát. Rádobtam a karfiolt, megsóztam, borsoztam és felöntöttem bő 1 liter alaplével és 1 dl tejszínnel. Fedő alatt addig főztem, amíg a karfiol megpuhult (kb. 15 perc). Botmixerrel krémesítettem. Közben elkészítettem a krutonokat: 4-5 szelet kenyeret kisebb kockákra vágtam és elterítettem egy tepsiben. Meglocsoltam olívaolajjal és majdnem 1 egész fej átnyomott fokhagymával forgattam össze. 180 fokos, légkeveréses sütőbe toltam 10 percre, amíg szép, aranyszínű lett.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése