2016. október 9., vasárnap

Banános piskótatekercs

Hát, ilyen, amikor valamit nagyon elrontok! Mégis megosztom, mert egyfelől tényleg én is hibázom, másfelől így is roppant finom lett!
Történt, hogy Csató Anna barátném megosztotta ezt a receptet a Facebook csoportjában egy csodaszép fotóval. Egyáltalán nem tűnt bonyolultnak, így magam elé képzeltem az álomszép süteményt... Aha! Hát, valahogy nem jött össze, ezért egy nagy tálban végezte az egész!
A receptjét azért leírom, mert érdemes vele kísérletezni...

2 csomag babapiskótát tejben megforgatunk és egy kiterített folpackra két sorban lerakjuk. Rásimítunk egy másik folpackot és betesszük a hűtőbe, hogy puhuljon.
Közben elkészítjük a tölteléket. 1 cs banán ízű pudingport megfőzünk. Még melegen belekeverünk 10 dkg vajat, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzáadunk 2.5 dl tejszínt és habbá verjük az egészet. Ezzel a krémmel kenjük meg a piskótalapunkat. Hosszában középre két banánt fektetünk és a fólia segítségével szépen feltekerjük a süteményt. Karamellt készítünk a tetejére, mint a dobostortához és ezzel öntjük le. A babapiskóták jelzik, hogy hol tudjuk szeletelni. És látványos süteményt kapunk. Hát nem?????

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése