Mivel a málnát szereti, holnap Apukámhoz is megyek, megsütöttem ezt a tényleg nem csak a nevében mennyei málnás-mandulás sütikét. A receptet tegnap Edit osztotta meg a Facebookon. Eddig még bármit megcsináltam tőle, az mind finom lett! (y) Próbáljátok ki!
Hozzávalók egy 20x15-ös
formához: 140 g málna, 110 g liszt, 100 g mandulapehely, 100 g margarin, 80 g
cukor, 20 g kukoricadara, fél dl tej (én mandulatejet használtam), 2 mkk
vaníliaőrlemény
Először
készítsük el a manduladíszítést. Egy serpenyőben keverjünk össze 30 g
margarint, 30 g cukrot, egy mokkáskanál vaníliaőrleményt és a
mandulaforgácsokat. Lassan melegítsük, amíg a margarin fel nem olvad. Akkor
zárjuk el. Ezután fogjunk hozzá a tészta meggyúrásához. Egy tálban keverjük el
a lisztet, a kukoricadarát, a maradék cukrot és a maradék felolvasztott margarint.
Ízesítsük egy mkk vaníliaaromával, és adjunk hozzá annyi tejet, hogy gombóccá álljon
össze. Ekkor a kibélelt formánk alján szépen, egyenletesen nyomkodjuk le a
tésztát, hintsük meg a málnával, és végül terítsük be a mandulával. 200 fokon
süssük, amíg a mandula megpirul.
Most végre volt egy kis időm elkalandozni a blogon, és regisztráltam is a fan klubban a dinnyés receptnél, de nem látom a megjegyzést. Gyógyulást a férjednek. Csúcs ötlet ez a torta a doktornőnek!
VálaszTörlés