2015. május 7., csütörtök

Zöld istennő tészta

Még mindig élvezem a tavaszt és annak az összes színeit. Ebbe a tésztába már a neve miatt is beleszerettem a NoSalty oldalán. És szerencsére nem csak külsőleg isteni! :)


Hozzávalók: 400 g spagett, 200 g zöldborsó (tisztán mérve), 1 avokádó, 10 dkg rukkola, 40 dkg zöldspárga, 5 szál újhagyma, olívaolaj, 1/2 cs petrezselyem, 1/2 cs koriander, 200 ml görög joghurt, só, bors, 1 lime leve, 2 szardella
A spárgák végeit letörjük - ott, ahol magától törik! - kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.  Forró (bugyogó) vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.  Most újra vizet forralunk a tésztának. Az avokádót megtisztítjuk és egy konyhai aprítóba tesszük a húsát. Hozzáadjuk a petrezselymet és a koriandert, rálocsoljuk a lime levét. Sózzuk, borsozzuk és jól összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot és félretesszük.
Villával apróra törjük a szardellákat. Kevés olívaolajon megfuttatjuk a karikákra vágott újhagymával, a borsóval és a rukkolával, majd kb. 2 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a spárgát, további 2 percig kevergetjük. A kifőtt tésztát leszűrjük és beleforgatjuk ebbe a zöld finomságba. Rátesszük az avokádós-joghurtos szószt is, azzal is összekeverjük. Még egy kicsit átmelegítjük és rögtön tálalhatjuk.
Nekem egy kicsit így sótlan lett, annak ellenére, hogy amikor a rukkolát és a borsót pároltam, megsóztam. Szóval, ahol gondoljátok, azért sózzátok, borsozzátok.
Csendben jegyzem meg, a fiam és kedvese nagyon lelkesen ettek belőle! :)

1 megjegyzés: