A Facebook egyik főzős csoportjában mutatta be tegnap ezt a süteményt Rajna Évi. Hát, azonnal meg kellett csinálnom. Már látom, hogy mit kell majd legközelebb kicsit másképp csinálni...
Már tegnap este megfőztem 6 dl tejben másfél csomag vaníliás pudingot. Tetejére folpackot terítettem, hogy ne bőrösödjön meg és ne száradjon ki, majd hagytam reggelig tökéletesen kihűlni. 20 dkg vajat habosra kevertem 25 dkg cukorral és összekevertem a pudinggal. Félretettem. 3 tojássárgáját kikevertem 3 ek cukorral, pici olajjal és 3 ek liszttel, majd a 3 tojás fehérjéből vert kemény habbal. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam és megsütöttem. Vizes konyharuhára borítottam és feltekertem, így hagytam kihűlni. Két ilyen tekercset készítettem. Amikor kihűlt, kitekertem és megkentem sárgabaracklekvárral. Mindkét tekercset félbevágtam, így lett 4 rövidebb tekercsem. Ezt a négy tekercset keresztben fektettem a sütőpapírral bélelt tepsibe vissza és leöntöttem a kakaós-mandulás!diós piskótával. Ehhez 6 tojássárgáját kikevertem 15 dkg cukorral, 2 ek hideg vízzel, 4 ek rétesliszttel, fél cs sütőporral, 2 ek kakaóporral és 15 dkg darált mandulával (vagy dióval). A végén hozzáadtam a 6 tojás fehérjéből vert kemény habot. Úgy osztjuk el, hogy ne csak a tekercsek közé, de a tetejére is jusson a kakaós tésztából. Tűpróbáig sütjük. Amikor teljesen kihűlt, akkor rákanalazzuk a vajas krémet és tetejét csokoládémázzal bevonjuk.
Fincsi süti lehet, mert nagyon guszta! :)
VálaszTörlés