2014. július 6., vasárnap

Még mindig levendula: Levendulafagylalt fehér csokival és meggyel

Ugyan már készült levendulás sárgabaracklekvár is, még mindig van levendulám. Ez a fincsi fagyi készült belőle. Nem túl édes fagylalt, így akik édesebben szereti, tegyen a tejszínhez még porcukrot!






Hozzávalók: 5 dkg  fehér csokoládé, 5 dl tejszín, 4 szál levendula, 10 dkg meggy kimagozva, durvára vágva
A tejszínt 5 percig forraltam a levendulával, a virágokat eltávolítottam. Felolvasztottam a csokoládét, lehúztam a lángról, fokozatosan hozzáöntöttem a tejszínt, elkevertem benne a meggyet.Dobozba tettem és úgy a mélyhűtőbe, ahol óránként átkevertem. Így finom krémes maradt, nem lett olyan, mint a beton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése