2014. július 15., kedd

Kevert barackos

Holnap ügyelek. Ilyenkor muszáj ételt vinni magammal, hogy kitartson 24 órát. Sütöttem parmezános cukkinifasírtot, de arról inkább ne beszéljünk...
És ezt a gyors kevert süteményt:



A Sütigyár oldalán találtam a receptet.

Hozzávalók

  • 10 dkg Rama
    2 db tojás
    1 bögre kristálycukor
    2 bögre liszt
    1 bögre tej
    1 csomag sütőpor
    egy csomag vaníliás cukor
    1 citrom héja
    fél kiló magozott sárgabarack, (vagy 1 üveg befőtt)
    porcukor


Elkészítés

1.A Ramát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a két egész tojást, és keverőgéppel 10 percig keverjük úgy, hogy kanalanként hozzáadjuk a tej 1/3-át.
2.Amikor már szép, sima, fényes a massza belekeverjük a sütőporral elkevert liszt felét, a tej felét, ismét liszt, majd a maradék tej következik. Krémszerű tésztának kell lennie, ha sűrűnek találjuk még egy kicsi tejjel hígítjuk, majd belereszeljük a citromhéjat.
3.Egy közepes méretű Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen rászórjuk a gyümölcsöt és kis lángon megsütjük.
4.Ha kihűlt, kockára vágjuk és porcukorral díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése