Nem olyan régen, nyertem egy könyvet a Facebook-on: Levendula szívvel, lélekkel/Halmos Monika levendulás könyve. Hát, csoda receptek vannak benne! Az első etapban Levendulás sót készítettem és Levendulaszörpöt.
30 dkg Himalája sóba belekevertem friss rozmaringleveleket, egy marék levendulavirágot és színes borsot. Üvegbe töltöttem és most várja a sorsát, hogy felhasználjam mindenhez, amihez a levendula, rozmaring íze illik.
5 liter vizet felforraltam 2 kg cukorral. Amikor a cukor feloldódott, beleszórtam 2 jó nagy csokor levendula virágját és kevergetve 10 percig főztem. Ekkor hozzáadtam 1 ek citromsavat és ezzel még egyszer átforraltam. Elzártam alatta a tüzet, lefedtem és egy éjszakát hagytam állni. Másnap leszűrtem, újra felforraltam és üvegekbe töltöttem, majd 20 percig gőzöltem a lezárt üvegeket. A könyvecske sötét, hűvös helyen való tárolását javasolja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése