2022. január 16., vasárnap

Cherry lady

 Emlékeztek még a szépreményű Modern Talking-ra? Na, nekik volt az egyik slágerük. Ugye dúdolod? 😅 Hát, akkor van hozzá sütemény is :)


Tészta: 150 g mák, 100 g kókuszreszelék, 100 g kristálycukor, 100 g mogyoróbél, 8 db tojásfehérje, 4 db tojássárgája

Krém (1 csésze = 200 ml): 4 db tojássárgája, 2 csésze tej, 1 cs vanília ízű pudingpor, ½ csésze cukor, 1 ek citromlé, 2 ek cseresznyelikőr vagy meggylikőr, 250 g vaj

Töltelék: 450 g fagyasztott meggy, 4 ek kristálycukor, 2 ek citromlé, 2 kk kukoricakeményítő

Tetejére: 100 g fehércsokoládé, kevés olaj



A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. Amikor a hab már kemény és fényes, egyenként beledolgozzuk a tojássárgáját. Ezután forgatjuk bele a mákot, a kókuszreszeléket, a ledarált mogyorót. A tésztát két részre osztjuk, majd mindkettőt sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe öntjük. A két adagot 170 fokon kb. 20-20 percig sütjük. Kihűtjük. A cukrot, tojássárgáját és pudingport eldolgozzuk, hozzáöntjük a tej felét és csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, hozzáöntjük az elkészített pudingos-tojásos tejet és sűrű pudingot főzünk. Ezt is kihűtjük. A vajat habosra verjük, kis adagokban (pl. evőkanalanként) belekeverjük a pudingot. Addig dolgozzuk, amíg szép krémes nem lesz, végül hozzáadjuk a citromlevet és az alkoholt. A gyümölcsöt edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, elkezdjük melegíteni. Amikor a gyümölcs már felengedett és a cukor is elolvadt, meglocsoljuk a citromlével. A keményítőt két kanál vízzel elkeverjük és ezt is hozzáadjuk. Felforraljuk, kihűtjük. Az egyik tésztalapra rákanalazzuk a meggyes tölteléket, ezt megkenjük a krémmel, lefedjük a második tésztalappal, a tetejét pedig csokiöntettel kenjük meg. A csokiöntethez a csokoládét kockára törjük, gőzfürdő felett egy kevés olajjal felolvasztjuk. Legyünk óvatosak, mert a fehér csokoládé szeret megkötni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése