2020. november 29., vasárnap

Tepsis-káposztás krumpli

 Egyszerű abéd készült, férjem nagy örömére :)


Hozzávalók: 500 g savanyú káposzta, 1 kg burgonya, 2 közepes fej vöröshagyma , kevés köménymag, néhány babérlevél, 1 ek zsír , 300 g vékony füstölt kolbász, vagy lángolt kolbász, 3 dl sűrű tejföl 

A zsíron dinszteld meg a hagymakarikákat, adj hozzá egy kevés köménymagot és két babérlevelet, majd mehet hozzá a lecsepegtetett káposzta. Ezzel párold 15 percet. Közben pucold meg és karikázd fel a krumplit és a kolbászt is. Ha a párolással végeztél, mehet az egész egy tepsibe, lefedve 200 fokon 40 perc alatt kész is. Tejföllel tálald!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése