2020. március 24., kedd

Mozzarellás rakott karfiol

Még mindig kettecskén... És ahogy a helyzetetnézem, ez még jó ideig így is marad. A szívem persze hasad megfelé, de nincs más választás. Ki kell bírni! Mindenkinek! Ez a vírus nem viccel! Maradjatok otthon, akármilyen nehéz is!
A férjem inkább a zöldséges ételeket kedveli, a húsosakat kevésbé. Ez a rakott karfiol nagyon finom és laktató! :)


Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 1 db tojás, 2 dl tejföl, 1 dl joghurt, 5 dkg füstölt sajt (reszelt), 2 ek zsemlemorzsa (+ a szóráshoz), 1 ek olaj, 1 mkk citromlé, 1 cs mini mozzarella, 2-3 db koktélparadicsom



A karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban levő, sós vízben 3-4 perc alatt előfőzzük. A tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a füstölt sajtot és a zsemlemorzsát. Megsózzuk, és elkeverjük. A sütőformát kiolajazzuk, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Leszűrjük a karfiolt, és kb. 2 ek főzőlevet és pár csepp citromlevet keverünk a tejfölös masszába. A karfiolrózsákat a tepsibe (vagy jénaiba) simítjuk, és ráöntjük a masszát. A tetejére tesszük a mini mozzarellákat és a félbevágott paradicsomot. 180 fokra előmelegített a sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük, majd a végén 5 percig a légkeveréses fokozaton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése