A férjem inkább a zöldséges ételeket kedveli, a húsosakat kevésbé. Ez a rakott karfiol nagyon finom és laktató! :)
Hozzávalók: 1 fej karfiol, só,
1 db tojás, 2 dl tejföl, 1 dl joghurt, 5 dkg füstölt sajt (reszelt), 2 ek
zsemlemorzsa (+ a szóráshoz), 1 ek olaj, 1 mkk citromlé, 1 cs mini mozzarella, 2-3
db koktélparadicsom
A
karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban levő, sós vízben 3-4 perc
alatt előfőzzük. A tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a
joghurtot, a füstölt sajtot és a zsemlemorzsát. Megsózzuk, és elkeverjük. A
sütőformát kiolajazzuk, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Leszűrjük a karfiolt,
és kb. 2 ek főzőlevet és pár csepp citromlevet keverünk a tejfölös masszába. A
karfiolrózsákat a tepsibe (vagy jénaiba) simítjuk, és ráöntjük a masszát. A
tetejére tesszük a mini mozzarellákat és a félbevágott paradicsomot. 180 fokra
előmelegített a sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük,
majd a végén 5 percig a légkeveréses fokozaton.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése