Tésztához: 7 tojás, 14 dkg cukor, 14 dkg darált dió, 3 nagy ek liszt, 1 cs sütőpor, rumaroma
A krémhez: 7 dl tej, 12,5 dkg vaj, 4 púpozott ek liszt, 15 dkg durvára vágott dió, 1 dl erős feketekávé, 5 ek cukor
Tetejére: 2 ek étcsokoládé, 4 ek tej, olaj
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a sárgájákat beledolgozzuk. A diót, lisztet, sütőport összekeverjük és óvatosan a habba forgatjuk, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez kevés tejjel elkeverjük simára a cukrot és a lisztet. A maradék tejet a vajjal és a kávéval felforraljuk, folyamatosan kevergete hozzáadjuk a lisztes tejet, és besűrítjük. A darabolt diót száraz serpenyőben megpirítjuk és, ha kihűlt a krém, belekeverjük.
A kihűlt piskótára simítjuk a krémet és bevonjuk csokoládéval. Éjszakára jót tesz neki, ha hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése