Szóval, itt "befalazva" inkább nekiálltam még egy sütinek. Hát, nem bántam meg :)
Kedvenc gyümölcsöm a meggy, így amikor érik, akkor aannyit teszek el belőle, amennyit csak bírok... :) Ma kibontottam egy natúr meggybefőttet. Ezzel a tojásos krémmel nyakonöntve tényleg fenséges! :)
A tésztához: 300 g liszt, 100 g
vaj, 1 ek cukor, csipet só, tejföl, 2 dkg élesztő, meggybefőtt a leve nélkül, búzadara
A krémhez: 3 tojás, 250 g
cukor, 2 ek liszt, 200 ml tej, 300 ml tejföl
Az
élesztőt egy pici tejben a cukorral felfuttatjuk. A tésztához a lisztet, csipet
sót, a felfuttatott élesztőt és annyi tejfölt összegyúrunk, hogy lágy
tésztát kapjunk.
Az
alaposan átgyúrt tésztát egy tepsibe nyomkodjuk, és 10-15 percre hagyjuk
pihenni. A krémhez a tejfölt, tejet és lisztet összefőzzük. A tojássárgájákat
és cukrot alaposan fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A
megfőtt krémhez vegyítjük a cukros tojássárgájákat és a kemény habot. (Én a forró tejfölös tejhez kevertem a tojássárgájás cukrot és kicsit összefőztem, utána kevertem bele a habot)
A pihentetett
tésztát megszórjuk vékonyan búzadarával, rászórjuk a meggyet, leöntjük a
krémmel és előmelegített, forró sütőbe toljuk.
Világosbarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése