2019. január 11., péntek

Pizzás csiga

Nagyon jó közösségben dolgozom. Tényleg odafigyelünk egymásra! És persze szeretünk egymás kedvében is járni. Ma ezt a finomságot viszem a délutános műszaknak :)
Millió recept van fent a neten, szerintem mindenki úgy variálja, ahogy akarja. Akárcsak a pizzát :)


Tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1,5 tk só, 1 tk oregánó, 3 ek olaj, 1/2 dl tej, 2,5 dl víz
Ezeket jól összedagasztjuk, letakarva meleg helyen kb. 25-30 perc alatt megkelesztjük.
Lisztezett alapon téglalapot nyújtunk belőle, kb. 2-3 mm vastagot.


Töltelék: pizzaszósz, 20 dkg sonka (nálam füstölt tarja), 10 dkg bacon, 20 dkg reszelt sajt, ananász, ízlés szerint chilipehely
A bacont és sonkát ledaráljuk. A kinyújtott tésztát megkenjük pizzaszósszal, egyenletesen rászórjuk a sonkát és bacont, megszórjuk apróra vágott ananásszal, a tetejét bőven meghintjük reszelt sajttal és ha szeretjük a csípőset, kevés chilipehellyel. Feltekerjük, mint a bejglit, felszeleteljük kb. 2 ujjnyi vastagon és sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük. Tetejét megszórhatjuk még reszelt sajttal. Hagyjuk 20-25 percig pihenni, majd 190 fokos, légkeveréses sütőbe toljuk és pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése