Hozzávalók: 2 db kacsamellfilé, 2 db narancs, 2 ek balzsamecet, 1 tk méz, 60 cl olívaolaj, 2 db gránátalma, 2 cm gyömbér, só, bors, 1 csomag rukkola
Előmelegítjük
a sütőt 160 °C-ra. A kacsamell bőrét átlósan beirdaljuk. Mindkét oldalát sózzuk,
borsozzuk. Egy serpenyőbe helyezzük, bőrös felével lefelé, és közepes lángon,
lassan kiolvasztjuk a zsírját. A kisült zsírt én kis edénybe töltöttem, finom lesz az friss kenyérrel és lila hagymával. :) A
bőrös felével felfelé tepsire helyezzük, a tetejét meghintjük frissen reszelt narancshéjjal.
A kacsamellet betesszük a sütőbe, és 15-20 percig sütjük attól függően, hogy
mennyire szeretnénk rózsaszínűre elkészíteni. Szeletelés előtt legalább 10
percig pihentetjük. Kifejtjük a gránátalma
magjait, kifilézzük a narancsot. A narancslét, amely megmarad, nem dobjuk ki,
majd az öntethez használjuk. A balzsamecethez adjuk a mézet és a reszelt gyömbért, sózzuk, borsozzuk, majd
lassan hozzákeverjük az olívaolajat és a narancslevet, amely összegyűlt a
narancs filézése alatt. Végül összeforgatjuk a rukkolával. A saláta tetejét
megszórjuk a gránátalmával és a kifilézett naranccsal, majd ráhelyezzük a vékonyra
szeletelt kacsamellet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése