2018. január 14., vasárnap

Kacsamell saláta

Karácsonyra terveztem a kacsamellet, de aztán elmaradt. Most viszont pompás salátában kapott helyet! :) Szeretem, ha a kacsamell rózsaszínűre van sütve. Ez ötvözve a gyümölcsökkel és salátával... nehéz szavakba foglalni! :)


Hozzávalók: 2 db  kacsamellfilé, 2 db narancs, 2 ek balzsamecet, 1 tk  méz, 60 cl olívaolaj, 2 db gránátalma, 2 cm gyömbér, só, bors, 1 csomag rukkola


Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra. A kacsamell bőrét átlósan beirdaljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe helyezzük, bőrös felével lefelé, és közepes lángon, lassan kiolvasztjuk a zsírját. A kisült zsírt én kis edénybe töltöttem, finom lesz az friss kenyérrel és lila hagymával. :) A bőrös felével felfelé tepsire helyezzük, a tetejét meghintjük frissen reszelt narancshéjjal. A kacsamellet betesszük a sütőbe, és 15-20 percig sütjük attól függően, hogy mennyire szeretnénk rózsaszínűre elkészíteni. Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentetjük. Kifejtjük a gránátalma magjait, kifilézzük a narancsot. A narancslét, amely megmarad, nem dobjuk ki, majd az öntethez használjuk. A balzsamecethez adjuk a mézet és a reszelt gyömbért, sózzuk, borsozzuk, majd lassan hozzákeverjük az olívaolajat és a narancslevet, amely összegyűlt a narancs filézése alatt. Végül összeforgatjuk a rukkolával. A saláta tetejét megszórjuk a gránátalmával és a kifilézett naranccsal, majd ráhelyezzük a vékonyra szeletelt kacsamellet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése