2018. január 14., vasárnap

Fenséges almás krémes

Ez a sütemény annyira pihe-puha, hogy alig lehet szeletelni... És nem pudinggal készül!

 A tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 2 ek tejföl, 1 cs sütőpor,
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Töltelék: 1,5 kg alma lereszelve, porcukor ízlés szerint, őrölt fahéj
Ezt akár előző este is el lehet készíteni. Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk, kihűtjük. Aki szereti, tehet bele mazsolát is.
Vaníliás krém: 2 tojás, 2 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek liszt, 3 dl tej, 15 dkg vaj 10 dkg porcukorral habosra keverve
A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, mikor kihűlt, a kihabosított vajhoz adjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk, lisztezett felületen, vagy sütőpapíron tepsi méretűre nyújtjuk (kb. 20x30 cm) és egyenként kisütjük. Az alsó lapra kenjük az almás tölteléket, befedjük a második lappal, erre kerül a vaníliás krém és a 3. lap. Én hagytam egy napot állni letakarva, majd szeletelés előtt porcukorral meghintettem a tetejét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése