2016. július 6., szerda

Sárgabaracklekvár pálinkával

A sárgabarackból nem lehet eleget befőzni... Ennek ellenére, nem főztem be túl sokat. És ezúttal megbolondítottam egy kevés barackpálinkával. Mondjam, hogy isteni? :)


3 kg érett sárgabarackot kimagoztam, lábosba öntöttem és bormixerrel kicsit pépesítettem. Nem teljesen, maradtak benne darabok is. Összekevertem 2 cs 3:1 zselésítővel és 60 dkg cukorral, valamint 2 dl finom barackpálinkával. Felforraltam, majd amikor már forrt, hagytam jó 3 percig zubogva főni, közben kevertem. Üvegekbe töltöttem, lezártam, fejre állítottam 5 percre.
A nagy előnye, hogy nem túl édes és mivel nem kerül bele sok cukor és nem is főzöm agyon, megmarad a szépséges színe!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése