Kossuth Lajos 1894 március 20-án halt meg Turinban (Torino). A róla elnevezett sütemény az 1840-es évek elején Pozsonyból indult hódító útjára. A Vasforrás nevű fogadó tulajdonosa, Palugyai Jakab alkotta meg ezt süteményt, ami Kossuth egyik kedvencévé vált.
Egyik kedvenc bloggerinám - Habliliom - turbózta fel a hagyományos Kossuth-kiflit egy kis marcipánnal. Nálam minden befutó, amiben marcipán van. Habliliom összes receptje hibátlan, érthető és az ember mindig úgy érzi, hogy azonnal el kell készítenie, amit a fotón lát! :)
Mivel tegnap ügyeletes voltam - a változatosság kedvéért -, ez igazán egy gyorsan elkészíthető és nagyon finom sütemény lett! :)
Kossuth Lajosról
elnevezett sütemény az 1840-es évek elején Pozsonyból indult hódító
útjára. Az országgyűlési képviselők kedvenc helyeként ismert Vasforrás
nevű vendéglő tulajdonosa, Palugyai Jakab kreálta és tette étlapjára.
A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.
A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.
Kossuth Lajosról
elnevezett sütemény az 1840-es évek elején Pozsonyból indult hódító
útjára. Az országgyűlési képviselők kedvenc helyeként ismert Vasforrás
nevű vendéglő tulajdonosa, Palugyai Jakab kreálta és tette étlapjára.
A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.
A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.
Kossuth Lajosról
elnevezett sütemény az 1840-es évek elején Pozsonyból indult hódító
útjára. Az országgyűlési képviselők kedvenc helyeként ismert Vasforrás
nevű vendéglő tulajdonosa, Palugyai Jakab kreálta és tette étlapjára.
A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.
A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése