A Facebook-on találtam ezt a receptet és nagyon megtetszett:
A tésztához: 50 dkg liszt, 15-20
dkg vaj vagy 10 dkg zsír, 1 cs sütőpor, 2 tojás, 20 dkg cukor, csipet só kevés
tej
A töltelékhez: 20 dkg cukor, 6 dl
tej, 5 ek liszt, 20 dkg vaj
A mázhoz: 10 dkg fehér- vagy barna
csokoládé, 0,5 dl tejszín
A
lapokhoz hozzávalóit összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább fél órára
hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, és egyenként
téglalap alakúra nyújtjuk, a lehető legvékonyabbra. Tepsi hátán 7-8 perc alatt
megsütjük. A krémhez a cukrot egy edényben felolvasztjuk, világosbarnára
karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel, majd 2 dl forró tejjel, addig
főzzük, amíg elolvad a cukor. A lisztet a maradék tejjel csomómentesre
kavarjuk, majd belekavarjuk a felolvadt karamellbe, és addig kavarjuk, amíg
összeolvadnak. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákavarjuk a vajat. A krémet
kissé hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele a lapokat. A mázhoz vízgőz fölött a
csokoládét a tejszínnel összeolvasztjuk, a tészta tetejére kenjük, díszíthetjük
barna csokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése