2015. november 1., vasárnap

Tejkaramellás krémes

Sütemény az pedig kell! :) Főként, mert hazafelé felmentem Édesapámhoz is.
A Facebook-on találtam ezt a receptet és nagyon megtetszett:



A tésztához: 50 dkg liszt, 15-20 dkg vaj vagy 10 dkg zsír, 1 cs sütőpor, 2 tojás, 20 dkg cukor, csipet só kevés tej
A töltelékhez: 20 dkg cukor, 6 dl tej, 5 ek liszt, 20 dkg vaj
A mázhoz: 10 dkg fehér- vagy barna csokoládé, 0,5 dl tejszín
A lapokhoz hozzávalóit összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, a lehető legvékonyabbra. Tepsi hátán 7-8 perc alatt megsütjük. A krémhez a cukrot egy edényben felolvasztjuk, világosbarnára karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel, majd 2 dl forró tejjel, addig főzzük, amíg elolvad a cukor. A lisztet a maradék tejjel csomómentesre kavarjuk, majd belekavarjuk a felolvadt karamellbe, és addig kavarjuk, amíg összeolvadnak. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákavarjuk a vajat. A krémet kissé hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele a lapokat. A mázhoz vízgőz fölött a csokoládét a tejszínnel összeolvasztjuk, a tészta tetejére kenjük, díszíthetjük barna csokoládéval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése