Idemásolom Dina receptjét, mert kaptam egy visszajelzést, hogy nem tudták elolvasni:
100 g pörkölt, héjatlan mogyoró (törökmogyoróból valószínűleg karakteresebb lenne, ha kaptam volna)
100 g finom porcukor
50 g étcsokoládé
1 tk. teavaj
A pörkölt, sótlan mogyorót aprítógépben krémesre daráltam a pici vajjal
(segít a gépnek, könnyebben dolgozik, és az állaga is krémesebb, de
kanálnyi olajjal talán még könnyebb a dolog), hozzátördeltem a csokit,
az a felhevült masszával szépen vegyült, persze nem hagytam abba a
darálást. Mikor úgy éreztem, hogy már szép sima, hozzáadtam a cukrot.
Azonnal gyurmává összeállt, a cukor "megugrasztotta", összefogta,
úgyhogy inkább tálba kapartam, és kézzel labdává gyúrtam. Szobahőn
marcipánállagú, hűtőben keményre dermed, szeletelhetővé válik.
Ha nugátkrémre van szükségem, akkor ehhez a tömeghez még 50 g vajat
habosra keverek, és ehhez adom a szétmorzsolt, felengedett nugátot.
Isteni finom nugátkrém lesz belőle, sütemények, desszertek töltelékének
kitűnő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése