Sajtos-túrós négyszögek. Pogácsa is lehetne, de négyszögek lettek, mert a köralakú szaggatásnál leesett felsleg összegyúrva többet nem lesz leveles.
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 dkg
élesztő, 1 dl tej, 1 csapott tk cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 20-30
dkg trappista sajt reszelve, 175 g tejföl, 3 tojássárgája, 1 csapott ek só
A
langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben (ne legyen
hideg) simára keverjük a 3 tojássárgáját. A liszttel elkeverjük az 1 ek sót, és
elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és
a túrót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük. A tésztát
1 cm vastagra kinyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával, szorosan
feltekerjük (mintha bejglit készítenénk). Fél órát hűtőben pihentetjük. A
tésztatekercsből egyetlen, kb. 3 cm vastagságú, téglalapot nyújtunk. Megkenjük
1 tojássárgájával, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Késsel kb. 4×4 cm-es
kockákat vágunk, sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben,
alsó-felső sütéssel 200C fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ezen a tálaon minden van, mi szem-szájnak ingere... És a lánykám is ehet belőle! Még készült egy vöröslencse curry is :)
Felül medvehagyma-pesztó, fekete olajbogyó, márványsajt, zöld olajbogyó, marinált mozzarella
A kerek tálon marinált zöldségek salátaágyon, pirított mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése