A sült tésztájukat viszont nagyon szeretem, bármikor képes vagyok enni belőle. Ma próbálkoztam vele először és nagyon finom lett. Vegán lánykámnak is pont jó volt, a nem vegánok pedig szezámmagos-mézes csirkemellet kaptak hozzá...
A sárgarépát 3-4 cm-es lapokra, a vöröshagymát nagyobb kockákra, a káposztát 3-4 cm-es négyzetekre, az újhagymát karikákra vágjuk. A tésztát 3 darabra törjük és olívaolajon jól megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a répát - de maradjon roppanós -, kiszedjük, majd helyére tesszük a káposztát, hagymát, pár perccel később az újhagymát is. Sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a sárgarépát is a serpenyőbe. A közben kifőtt tésztát leszűrjük és a zöldségekre szedjük. Visszatesszük a tűzre, meglocsoljuk a szójaszósszal. Alaposan átforgatjuk. Lefedjük és lehúzzuk a tűzről.
A csirkemellet 2-3 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, hagyjuk állni. A többi hozzávalóból a palacsintatésztánál sűrűbb tésztá keverünk, hagyjuk állni kb. fél órát. Ebbe a tésztába forgatjuk a húst és forró olajban szép pirosra sótkük őket. Papírtörlőn leitatjuk és mindegyiket megforgatjuk a mázban, A máz hozzávalóit csak alaposan összekeverjük.
És ennyi.
Talán annyit tennék még hozzá, hogy én dupla mennyiségből csináltam, de elfogyott egy perc alat...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése