A golyó szó azért került idézőjelbe, merthogy minden lett, csak golyó nem. Egyébiránt baromi finom!
Németországban élő Zsuzsi barátnőmtől kaptam a receptet és nagyon rámozdultam. Nem igazán tudom, hogy eredetileg hogyan maradt golyó... Ha bárki tudja a megoldást, örömmel várom! 💓
Hozzávalók: 36 dkg liszt, 2 tk sütőpor, 1,5 dkg keményítő, 20 dkg cukor, 2 csipet só, 2 tojás, 26 dkg vaj, 2 ek reszelt narancshéj
Tölteléke: kakaóba forgatott marcipángolyók
A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Kb. 3 cm átmérőjű rudat formázunk, fóliába tekerve hűtőbe tesszük kb. 1 óra hosszára.. Ezután korongokat vágunk belőle (kb. 20 g-osak) A korongokba csomagolunk egy-egy marcipángolyót (de lehet bármi más ízlés szerint), golyókat formázunk és darált mandulába forgatjuk őket, majd 180 fokon kb. 12 percig sütjük.
Elvileg a tetejét felolvasztott csokoládéval kellene csíkozni, csak olyan ideges lettem attől, hogy nem lettek golyók (meg attól, hogy a mákos linzereimre rázuhant a partvis és nagy része eltörtl), hogy ezzel már nem bíbelődtem....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése