Aki nálam nagyobb rajongója a Nutellának, az festi magát!😅😅
Így minden, amibe Nutella kerül, azt boldogan készítem! Bár... kiskanállal enni, vagy banánra kenve a legfinomabb! (Jól van, nem kell fintorogni! Mondtam, hogy rajongó vagyok!😆)
Ezt a tésztát élmény volt készíteni és könnyű vele dolgozni.
Hozzávalók: 400 gr liszt, 150
ml tej, 40 gr friss élesztő, 100 ml joghurt, 1 db tojás + 1
a kenéshez, 2 ek cukor, 3 ek étolaj, ½ tk só, 150 gr vaj,
12 tk Nutella
1 ek cukrot és az összemorzsolt élesztőt öntsük le
50 ml langyos tejjel. Majd hagyjuk felfutni. A maradék langyos
tejbe öntsük bele a szobahőmrsékletű joghurtot. A tojást az 1 ek cukrot a sót és az olajat keverjük ki.
Majd mehet bele az élesztős keverék és a tejes joghurtos keverék is. Ezt jól
keverjük ki, majd mehet bele az átszitált liszt is. Ne legyen túl
kemény se, de túl lágy se a tészta. (Nekem kellett még hozzá kevés liszt, azt már csak kézzel szórtam bele, amígy jó lett a tészta) Olajozzuk meg a tészta tetejét és takarjuk
le majd hagyjuk a duplájára kelni. Ezután osszuk 6 részre és labdákat
formázzunk és 15 percre pihenni hagyjuk. A labdákat 20 cm átmérőjű korongokra
nyújtjuk, majd vajazzuk le és egymás tetejére helyezzük. Az utolsó korongot nem
kell vajazni. Ezt
a tésztarakást pedig nyújtsuk ki 5 mm vastagságúra és szeleteljük fel 12 db
háromszögre, (én végül csak 8 háromszöget vágtam belőle), töltsük meg ízlés szerint, tekerjük fel de próbáljuk úgy hogy a
két végét lezárjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék és egy papírral bélelt
tepsibe helyezzük. A tojást és 4 ek olajat keverjünk ki, majd ezzel kenjük le a
kifliket. Hagyjuk 5 percig pihenni, majd mehet a sütőbe 180 C fokra, addig
süssük ameddig szép piros nem lesz a teteje. Dekorcukorral szórtam meg, a végén még kevés olvasztott étcsokoládéval csíkoztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése