Azt hiszem, nem először sajnálkozom, hogy kevés halat eszünk. Nyilván ezen csak én tudnék változtatni és nem tudom pontosan, miért nem készítem gyakrabban.
Egyik kedvenc halfajtám a durbincs (mondjuk olyan naaagy összehasonlítási alapom nincs azért...), de tényleg nagyon finom. A csontvázán kívül a húsa nagyon omlós és nem szálkás.
kb. 80 dkg krumplit cikkekre vágnuk és sós vízben 10 perc alatt előfőzzük. Szűrőbe téve lecsöpögtetjük, teljesen "leszárítjuk".
Olívaolajon megpirítunk 2 gerezd áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a krumplit, sózzuk és apróra vágott rozmaringlevélel megszórjuk. Pirosra sütjük.
A halakat 200 °C-os sütőbe toljuk és 2030 perc alatt készre sütjük őket.
Amíg sülnek, elkészítjük a citromos pestót. A csokor petrezselymet, 1 citrom levét, 2-3 ek olívaolajat összeturmixolunk. Sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor a halakat a kurmplira fektetjük és megkenjük a citromos pestóval.
A mai desszert megint csak Györgyusz barátném bolgjából származik. Két csoffadt babán várt a sorsára. Kuka helyett végezte ebben a banános sütiben és még a tegnapról megmaradt olvasztott csoki is belekerült :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése