Sokáig nem vonzott a lasagna. Meggyőződésem volt, hogy én azt nem szeretem. Egészen addig, amíg a férjem születésnapi ajándéka gyanánt voltunk Rómában. Az ottani szállásunk konyháján volt a kínálatban lasagna is. Esküszöm, én olyan finomat még életemben nem ettem! Nem voltunk ott, csak talán 4 napot, de minden nap azt ettem...
Volt már pár kísérletem, de AZT meg sem közelítette. A mai már közelíti :)
A tepsi (vagy jénai) aljára először jó 2 merőkanálnyi sajtos besamelt mertem. Ráraktam egy sot lasagna-lapot, maj nem spórolva, a húsos ragu került. Kezdődött elölről: besamel, lasagna-lapok, húsos ragu. A legfelső réteg lasagna lapra besamel került és ráreszeltem kb. 25-30 dkg parmezánt. 20-25 percre betoltam a 180 °C-os sütőbe.
Voilá....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése