Szaladnak a hetek. Egyre közelebb érünk a legszebb ünnepünkhöz, a karácsonyhoz. Már a második gyertyát gyújtuk ma. És elkészült az második adventi süteményem is. Hogy igazából mitől karácsonyi, azt nem tudom, de szép, porcukros, tény, hogy karácsonyi hangulata van.
Javaslom, csak az álljon neki, akinek sok-sok türelme van! Tegnap már nagyon untam a végén a készítést, mert elég sokáig vacakoltam a formák kikenésével és a bélelésével.
A tölteléket dupla adagból készítettem, mert egyszerűen nem volt elég a receptben szereplő mennyiség...
Töltelékhez: 4 db tojás, 200 g kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 200 g vaj
A diócskaformákat egyenként kikenjük olajjal és kibéleljük a tésztával úgy, hogy mélyedés legyen a közepükben, legyen hely a tölteléknek.
180°C-os sütőben 8-10 percig sütjük. Jobb, ha szép világos marad, ne süssük túl!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése