Nem is olyan rég írtam le, hogy a fusilli és a tagliatelle a két kedvenc tésztám. Hogy mennyire bolognai ez a szósz, arról fogalmam sincs, de nagyon finooom! 😛
Kisfiam estig dolgozik, szerintem nagy sikere lesz, amikor hazaér...😌
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3
ek olívaolaj, 2 gerzd fokhagyma, 80 dkg darált hús, só, bors, 2 ek szárított
bazsalikom, 2 konzerv darabolt paradicsom, 50 dkg fusilli, 10 dkg bébispenót,
10 dkg sajt (gouda, trappista, eidami) a tetejére
A besamelhez: 8 dkg vaj, 1,5 ek
liszt, 8 dl tej, 20 dkg reszelt sajt
A
finomra vágott hagymát megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,
majd a darált húst. Pirítjuk, amíg kifehéredik, közben sózzuk, borsozzuk,
bazsalikommal ízesítjük. Ráöntjük a paradicsomot, összefőzzük kb. 20 perc
alatt. A vajat felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, apránként
felengedjük a tejjel. A reszelt sajtot a forró mártásba olvasztjuk. Sózzuk,
borsozzuk. A kifőtt tésztát összekeverjük a darált hússal és a spenóttal, majd
a sajtos szósszal is. Tetejére sajtot reszelünk, 180°-os sütőben 25 perc alatt
összesütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése