2021. december 10., péntek

Spenótos-besameles bolognai fusilli

 Nem is olyan rég írtam le, hogy a fusilli és a tagliatelle a két kedvenc tésztám. Hogy mennyire bolognai ez a szósz, arról fogalmam sincs, de nagyon finooom! 😛

Kisfiam estig dolgozik, szerintem nagy sikere lesz, amikor hazaér...😌



Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 ek olívaolaj, 2 gerzd fokhagyma, 80 dkg darált hús, só, bors, 2 ek szárított bazsalikom, 2 konzerv darabolt paradicsom, 50 dkg fusilli, 10 dkg bébispenót, 10 dkg sajt (gouda, trappista, eidami) a tetejére

A besamelhez: 8 dkg vaj, 1,5 ek liszt, 8 dl tej, 20 dkg reszelt sajt


A finomra vágott hagymát megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált húst. Pirítjuk, amíg kifehéredik, közben sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük. Ráöntjük a paradicsomot, összefőzzük kb. 20 perc alatt. A vajat felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, apránként felengedjük a tejjel. A reszelt sajtot a forró mártásba olvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk. A kifőtt tésztát összekeverjük a darált hússal és a spenóttal, majd a sajtos szósszal is. Tetejére sajtot reszelünk, 180°-os sütőben 25 perc alatt összesütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése