2021. szeptember 20., hétfő

Rósejbni

 Amikor én még kislány voltam... (lálálá) nem lehetett chips-et kapni.

Nagymamám olykor-olykor sütött nekünk - gyerekeknek - rósejbnit. És ennek az ég világon semmi köze nincs a chips-ekhez!

Ma egész nap erre vágytam. Fogalmam nincs, honnan jutott eszembe, de egyszerűen muszáj volt! Egy picit macerás elkészíteni, de azért nem annyira! Érdemes ráfordítani az időt, mert így lesz igazi "békebeli" rósejbnink.

Sajnos gyorsabban fogy, mint ahogy sül


A megtisztított krumplit vékony karikákra gyaluljuk. Rögtön sós vízbe tesszük kb. 10 percre. Ezután leöntjük a vizet, a krumplikarikákról leitatjuk a nedvességet. Serpenyőben kb. 2 dl olajat melegítünk, de nem túl forróra és adagonként 4-5 percig elősütjük a burgonyát. Ha minddel megvagyunk, feljebb vesszük a hőfokot és ismét adagonként, nagy lángon ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd tálba borítjuk és enyhén megsózzuk.

Szerintem egy darabig most naponta kell sütnöm :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése