Igazi "menza-kaja". Én nagyon szerettem régen is már nem is emlékszem, mikor ettem utoljára. Ezen a héten szabadságon vagyok és úgy tűnik, minden napra megkívánok valamit a múltból (hihi! Még csak 2 nap telt el a hétből :D )
Ma ez készült
Hozzávalók: 50 dkg marhacomb, 1
répa, 1 fehér répa, ½ fej hagyma, szemes bors, 1 babérlevél, só
A mártáshoz: 50 dkg magozott
meggy, 200 ml tejszín, 1 ek barna cukor, 1 ek keményítő, ½ kk őrölt fahéj, ½ kk
őrölt szegfűszeg, ¼ citrom leve
A darához: 10 dkg búzadara, 250
ml víz, 1 ek étolaj, 1 nagy csipet só
A
húst tegyük fel a zöldségekkel, fűszerekkel alacsony lángon főni, annyi vízzel,
ami ellepi. A habot szedjük le. Főzzük puhára, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre
hűlni, vékonyan szeleteljük fel. A meggyet a cukorral, a fűszerekkel és
citromlével, épp csak annyi vízzel felöntve, ami ellepi forraljuk fel. Amikor
felforr és a meggy is megpuhul, sűrítsük be. A keményítőt keverjük
csomómentesre a tejszínnel, majd a meggy levéből pár kanállal adjunk hozzá, így
nem lesz csomós. Lassan keverjük a meggyhez és forraljunk rajta még egyet. A
búzadarát pirítsuk illatosra az olajjal, míg színe kissé barnás lesz. Apránként
öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót és folyamatosan kevergetve főzzük puhára
(4-5 perc).
Gríz pirítás közben:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése