Hozzávalók: 30 dkg rókagomba,
10 dkg vaj, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, szárított kakukkfű,
fűszerpaprika, 1 marék petrezselyemzöld apróra vágva, 1 lime, só, bors.
A
gombát megtisztítjuk, megmossuk, és darabokra vágjuk. A két féle hagymát
meghámozzuk, és apróra vágjuk. 5 dkg vajon a hagymákat megfonnyasztjuk,
hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával és
kakukkfűvel, majd összepároljuk. Addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ezután
turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk a maradék vajat, a petrezselyemzöldet, a
citromlevet és pépesítjük. Hűtőben kihűtjük, majd pirítósra kenve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése