2021. augusztus 8., vasárnap

Rókagomba pástétom

 


2016-ban már megcsináltam egyszer, most annyit változtattam az eredeti recepten, hogy kevertem még bele 10 dkg natúr sajtkrémet is végén. Az eredeti ötlet OTTIS konyhájából származik.



Hozzávalók: 30 dkg rókagomba,  10 dkg vaj, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, szárított kakukkfű, fűszerpaprika, 1 marék petrezselyemzöld apróra vágva, 1 lime, só, bors.

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és darabokra vágjuk. A két féle hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. 5 dkg vajon a hagymákat megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával és kakukkfűvel, majd összepároljuk. Addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ezután turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk a maradék vajat, a petrezselyemzöldet, a citromlevet és pépesítjük. Hűtőben kihűtjük, majd pirítósra kenve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése