Kolléganőm találta ezt a receptet és alig vártam, hogy hazaérjek, hogy megcsinálhassam. Tahinim nem volt itthon, így azt is házilag készítettem hozzá. Nem is veszek méregdrágán többet, nagyon finom lett itthon készítve. Úgy olvastam, Jordániából származik a recept. :) Mindegy is :D
És ez a padlizsánkrém... hát, szerintem ez sem marad meg túl sokáig! :)
Hozzávalók: 1 padlizsán, ¼ csésze
lilahagyma, 1/3 csésze Tahnini, 1 ek citromlé, 2 tk apróra vágott fokhagyma, 2
ek görög joghurt, só, bors, 2 ek olívaolaj
Padlizsánt sütőben, vagy grillben feketére sütjük, majd meghámozzuk. Villával összetörjük,
hozzáadjuk a többi hozzávalót. Pürésítjük, közben olívaolajat adunk hozzá.
Kevés Záatar-al megszórhatjuk és gránátalma magokkal, valamint aprított
korianderrel, vagy petrezselyemmel tálaláskor. Olívaolajjal is meglocsolhatjuk.
Sajnos korianderem nem volt itthon, pedig - mint minden közel-keleti ételhez - ehhez is nagyon passzolna!
A kép színei is szebbek lennének vele...
Tahini: 10 dkg szezámmag, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk só, 2 ek extra szűz őlívaolaj, 1/2 dl víz, citromlé
A szezámmagot egy kávédarálón vagy késes aprítóban megőröljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a sót, a vizet, és botmixer segítségével krémes állagúra turmixoljuk. Végül a citromlével ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése