2020. szeptember 16., szerda

Mazsolakrém-pite

 Itt van az ősz. Visszavonhatatlanul, még akkor is, ha most még nagyon meleg van. De a színek, a fények, a reggeli hűvös már jelzi, hogy "vége van a nyárnak".

És bizony az ősz már a tányérunkon is megjelenik. Most ebben a finom körtés-mazsolakrém pitében. 



A tésztához: 12 dkg liszt, 6 dkg hideg vaj, csipet só, 1 tojás

Töltelékhez: 2 érett körte, 25 dkg mazsola, 5 ek rum, 1 tk vaníliaesszencia, 20 dkg tejszín, 5 dkg méz, 1 tojás



A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Utána kisodorjuk, formába fektetjük, belenyomkodjuk, és körben egyenesre vágjuk a szélét. 160 fokos sütőben 5 percig elősütjük. A mazsolát összekeverjük a tejszínnel, a rummal és a vaníliával, 20 percre félretesszük, hogy a mazsolaszemek megduzzadjanak. A hámozott körtét lereszeljük, majd a mézzel és a felvert tojással együtt hozzákeverjük a mazsolához. A keveréket az elősütött tésztára öntjük és 160 fokon 25 perc alatt készre sütjük. 



Kihűlés után szépen szeletelhető. Esetleg tejszínhabbal kínáljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése