2018. december 24., hétfő

Kellemes ünnepeket!

Elérkezett a karácsony. Idén nem készítettem annyi mindent, mint az ezt megelőző években, de most sem halunk éhen, ez egészen biztos. Az asztalt már megterítettem, az 1. számú ünnepi tortát is tálra tettem.
Mindenkinek kívánok nyugodt, áldott ünnepet! Sok-sok vidámságot, szeretetet!




Olasz karácsonyi torta sok mascarpone-val, Limoncelloval, tejszínnel... Recept később lesz, ha valakit érdekel :)



Hozzávalók: 300 ml tejszín, 100 g porcukor, 200 g mascarpone, 1 db készen kapható Pandoro olasz karácsonyi kalács, kakaópor, 1/2 csésze kávé, Limoncello likőr ízlés szerint


A kész Pandoro sütemény lapokra vágjuk, nem kell majd az összes, a maradékból golyókat lehet készíteni, vagy csak simán kalácsként megenni. :) A legnagyobb szeletet egy tortaforma aljába tesszük és megkenjük feketekávéval. 2 szelet süteményt a csillagok csúcsánál négybe vágunk, az így kapott szeletkék lesznek a sütemény oldala, a csúcsokkal lefelé állítjuk be az első lap csillag ágai közé.
A mascarpone-t a tejszínnel, cukorral kemény habbá verjük (önthetünk bele Limoncello likőrt, vagy bármilyen más likőrt is, de ez nem feltétel). A krémmel megtöltjük a tortaformát. 1 órára hűtőbe tesszük. Kartonból kivágott karácsonyfa mintát teszünk a közepére és megszórjuk az egészet bőven kakaóporra. Majd egy kés segítségével leemeljük a kartont a tetejéről. A fa széleit cukorgyönggyel, vagy jelen esetben cukor csillagokkal díszítjük.

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Ezért a tortáért rajongott a család. Amikor már jóllakott mindenki a vacsorával, jól esett belőle egy szelet. Mert könnyű, üde, nem megterhelő megenni. Beleírtam a receptet a post-ba! :)

      Törlés