2017. október 23., hétfő

Margit kocka

Hogy ki Margit, azt sajnos nem tudom. A munkahelyemen van egy receptes dosszié, ott találtam a receptet és ezen a néven fut. :)

Tészta: 4 tojás, 20 dkg porcukor, 10 ek víz, 15 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 1 cs sütőpor
A tojássárgájákat, a porcukrot és vizet habosra keverjük. Beleszórjuk a diót, a lisztet, sütőport és a felvert fehérjét. 200 fokon 28 percig sütjük sütőpapíros tepsiben.
Világos krém: 3 tojássárgáját 3 ek liszttel és 2.5 dl tejjel sűrűre főzünk. 15 dkg porcukrot 25 dkg vajjal és 2 cs vaníliás cukorral habosra keverünk és a kihűlt krémmel összekeverjük.
Sötét krém: 12.5 dkg vajat 12.5 dkg porcukorral habosra keverünk, majd 2.5 dl tejben 1 cs vaníliapudingot sűrűre főzünk. Ha kihűlt, simára keverjük a két krémet és 1 ek kakaóport is teszünk bele.

Máz: 10 dkg vajat felolvasztunk, levéve a tűzről 3 ek kakaóval elkeverjük, 2 kk porcukrot és 1 ek olajat is belekeverünk. A tésztára rákenjük a világos krémet, arra a sötét krémet, végül a langyosra hűtött mázat. Hideg helyen megdermesztjük. Kockákra vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése