2017. június 17., szombat

Kevert ribizlis-csokis kocka

Kedvenc Sógornőm - aki Szegeden él - küldött nekem egy rekesz saját termésű, gyönyörű nagy szemű ribizlit! :) Már majdnem leszemeztem az egészet, már csak kevés van hátra. Györgyusz barátnőm isteni finom kevert sütijét csináltam meg, mert annyira ízlett, amikor nála megkóstoltam! :)

Hozzávalók: 4 tojás, 15-20 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1,5 dl étolaj, 1,5 dl tejföl, 30 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 csipet só, 20 dkg ribizli, 10 dkg csokilencse, porcukor a szóráshoz


A tojásokat a cukorral verd addig, hogy sűrű, habos-krémes legyen – ez eltart pár percig. Majd add hozzá az olajat és a tejfölt, keverd egyneműre a keveréket. A sütőport, sót vegyítsd el a liszttel, majd add a tojásos keverékhez. Legvégül keverd bele a ribizli 2/3 részét és a csokilencsét. Egy 30 x 30-as tepsit (lehet nagyobb is, mert ebben nagyon magas lesz a sütemény) bélelj ki sütőpapírral, majd zúdítsd bele a masszát, a tetejére szórd rá a maradék ribizlit. A 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd aranybarnára, kb.35 perc, de amennyiben nagyobb tepsit használsz kevesebb lesz az idő. Az elkészült süteményt gazdagon porcukrozd le és szeleteld tetszőleges formára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése