2017. április 29., szombat

Epres-pudingos rolád

Valahol a neten találtam ezt a receptet. És igen, még az eper-szezon sem indult el, de epreset akartam készíteni. Valamit nyilván nem csináltam jól, de nem vagyok elájulva ettől a recepttől. A tészta nagyon nem ízlik... Leírom a receptet. mindenki döntse el, így csinálja-e, vagy egy normál piskótával.

Piskótához: 6 tojás, 80 g porcukor, 80 g rétesliszt, 15 g kukoricakeményítő, 1 tk sütőpor
Krém: 250 ml tej, 40 g epres pudingpor, 50 ml eper szirup, 100 g vaj, eper
A tojást a cukorral felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt, sütőport. Kikeverjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük. 180 fokos sütőben 12-15 percig sütjük. Még melegen feltekerjük és hűlni hagyjuk. A tejben elkeverjük a pudingport és a szirupot, sűrű pudingot főzünk belőle. Szoba hőmérsékletűre hűtjük hideg vízfürdőben. A langyos krémbe keverjük a vajat. Kenhető állagúnak kell lennie, tehát annyira hűtsük le. A tésztalapot megkenjük a krém 2/3-val, tetszőleges mennyiségű felezett epret szórunk rá és feltekerjük. Én kívül bevontam a maradék krémmel és eperrel díszítettem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése