2015. december 6., vasárnap

Stollen és Mozart linzer

A Stollennel eddig mindig bajban voltam. Valahogy sosem sikerült igazán jóra... Aztán Györgyusz barátnőm feltett egy olyan Stollent a blogjába, amilyet én mindig is szerettem volna. Na, de ehhez kell forma is - ha tökéletesre törekszel. És igen, meg lehet nélküle csinálni, de azért csak így a szebb. Nem? És akkor jött a másik bloggerina, Fűszermánia Gabi, aki mindkettőnknek kölcsön adta ezt a formát. Még nem kóstoltam, egyelőre gyönyörködtem benne egy kicsit, majd ment vissza, szorosan alufóliába csomagolva az erkélyre...

És még készültek apró linzerek. (Hogy én mit össze rohangáltam ilyen kocka alakú kiszúróért... Plusz apró kiszúróért a közepéhez)
40 dkg finomliszt 25 dkg vaj 12 dkg cukor 2 csg. vaníliáscukor 2 tojás sárgája 1 csg. citrom granulát (5 g) vagy 1 citrom reszelt héjja töltelék: Sárgabarack lekvár szóráshoz porcukor A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 1-2 órára hideg helyre teszem. Kb. 3 mm vastagra nyújtom, kiszúrom, sütöpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on 10-12 percet sütöm. Minden 2.-nak a közepét kiszúrom. Kihülés után sárgabarack lekvárral összeragasztom öket, és porcukorral megszórom.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
 Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg vaj (NEM margarin!), 12 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, a citrom reszelt héja, 2 tojás sárgája
A hozzávalókat összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, hogy ne nagyon melegedjen fel a vaj. Én egy egész éjszakára hűtőbe tettem fóliába csomagolva. 3 mm vastagra nyújtottam ki és kiszúrtam. Minden második közepét a kisebb kiszúróval szúrtam ki, majd 180 fokos, légkeveréses sütőben, kb. 10 perc alatt egészen világos színűre sütöttem. Óvatosan kell levenni, mert akkor forrón még lágy a tészta. Rácson hűtöttem ki. A kiszúrt négyzeteket gyúrólapra sorakoztattam és megszórtam porcukorral. A teli négyzeteket megkentem - jelen esetben narancsos marcipánkrémmel - de baracklekvár ugyanolyan jó, és óvatosan rátettem a porcukros tetejét.

40 dkg finomliszt 25 dkg vaj 12 dkg cukor 2 csg. vaníliáscukor 2 tojás sárgája 1 csg. citrom granulát (5 g) vagy 1 citrom reszelt héjja töltelék: Sárgabarack lekvár szóráshoz porcukor A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 1-2 órára hideg helyre teszem. Kb. 3 mm vastagra nyújtom, kiszúrom, sütöpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on 10-12 percet sütöm. Minden 2.-nak a közepét kiszúrom. Kihülés után sárgabarack lekvárral összeragasztom öket, és porcukorral megszórom.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
40 dkg finomliszt 25 dkg vaj 12 dkg cukor 2 csg. vaníliáscukor 2 tojás sárgája 1 csg. citrom granulát (5 g) vagy 1 citrom reszelt héjja töltelék: Sárgabarack lekvár szóráshoz porcukor A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 1-2 órára hideg helyre teszem. Kb. 3 mm vastagra nyújtom, kiszúrom, sütöpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on 10-12 percet sütöm. Minden 2.-nak a közepét kiszúrom. Kihülés után sárgabarack lekvárral összeragasztom öket, és porcukorral megszórom.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
40 dkg finomliszt 25 dkg vaj 12 dkg cukor 2 csg. vaníliáscukor 2 tojás sárgája 1 csg. citrom granulát (5 g) vagy 1 citrom reszelt héjja töltelék: Sárgabarack lekvár szóráshoz porcukor A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 1-2 órára hideg helyre teszem. Kb. 3 mm vastagra nyújtom, kiszúrom, sütöpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on 10-12 percet sütöm. Minden 2.-nak a közepét kiszúrom. Kihülés után sárgabarack lekvárral összeragasztom öket, és porcukorral megszórom.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
40 dkg finomliszt 25 dkg vaj 12 dkg cukor 2 csg. vaníliáscukor 2 tojás sárgája 1 csg. citrom granulát (5 g) vagy 1 citrom reszelt héjja töltelék: Sárgabarack lekvár szóráshoz porcukor A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 1-2 órára hideg helyre teszem. Kb. 3 mm vastagra nyújtom, kiszúrom, sütöpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on 10-12 percet sütöm. Minden 2.-nak a közepét kiszúrom. Kihülés után sárgabarack lekvárral összeragasztom öket, és porcukorral megszórom.

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése